index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Vaffelblinis med 5 typer fisk

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Jon Skolmen i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Vaffel blinis:

1. Bland 37 grader varm melk, øl, salt, egg og gjær i en bolle.

2. Smelt smør og rør inn det også.

3. Ha i sukker og salt og sikt over melet.

4. Rør inn rødløk.

5. Sett til heving i 60 min.

6. Stekes i smurt vaffeljern.

 

Pålegg til vaffelblinis:

1. Pålegg 1: Visp krem av litt rømme, og bland med 6 biter peppermakrell. Legg på 1 ts av kremen, og pynt med en bit makrell.

2. Pålegg 2: Del opp det hardkokte egget i biter og bland med gressløk og salt og svart pepper.. toppes med en king Oscar ansjos.

3. Pålegg 3: 1 ts creme fraiche, 2 reker, 1 ts rogn.

4. Pålegg 4: 1 bit sild, 1 ring rødløk, vispet gressløkrømme

5. Pålegg 5: Bland sennep, creme fraiche og snøfrisk. Legg et laksestykke på plastfolie og smør på blandingen. Rull laksen til en ball ved hjelp av folien. Knyt sammen og legg til avkjøling før servering.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vaffel blinis:
0,5 liter melk
50 g usaltet smør
25 g gjær
2 egg
10 g salt
10 g sukker
300 g hvetemel
300 g bokhvetemel
1 rødløk, finhakket
2 dl øl
smør til steking

Pålegg til vaffelblinis:
9 små biter peppermakrell
2 ss rømme
3 draper sitron

1 kokt egg
litt hakket gressløk
salt og pepper
1 ts olivenolje

3 ts rød kaviar
6 pillede reker
1 ts rømme med sitronsaft

3 biter King Oscar ansjos
Sitron

3 biter sild
3 ts vispet rømme
1 ts gressløk
3 ringer rødløk

1 ss fryst gressløk
1 ss Sennep
2 ss Creme fraiche
2 ss Snøfrisk
3 skiver røkt laks

Ta denne oppskriften med deg

+47