index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Tartar av diger Namsen-laks med pinnebrød

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Knut Storberget i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Laksetartar:

1. Del laksestykket i 2 like store biter.

2. Skjær tynne skiver av den fineste biten. Skjær opp i laksen, så det brune blir igjen på skinnet. Av den andre delen skjærer du tynne firkanter, som skal bli tartar.

3. Finhakk 1 ss rødløk og ha i en liten skje med sterk sennep.

4. Bland dette med lakseterningene. Tartaren og lakseskivene settes i kjøleskapet før servering.

 

Rømmedråper med sennespssmak:

1. Bland alle ingrediensene til en dressing.

 

Pinnebrød:

1. Bland lunkent vann med gjær i en bolle og rør ut. Rør inn saltet, og litt og litt mel, til du har en passe deigkonsistens. Tilsett osten.

2. Settes til heving på et lunt sted i ca. en time.

3. Bruk 3 tynne trefliser, og ta en liten leiv med deig som du elter og ruller ut til en lang tyng pølse. Surr den forsiktig rundt pinnen, slik at den dekker ca 10 cm.

4. Dryss litt mel på deigen. Lag 3 slike pinner. Stekes over glør i peisen/vedovnen til de er gylne og gjennomstekte.

 

Syltede agurkbiter:

1. Skrell agurken og skjær vekk kjernen.

2. Del deretter agurken opp i terninger på størrelse 1,5x 1,5 cm.

3. La de ligge i laken 30 minutter før servering. Dette er gode syrlige biter i salaten.

 

Hjertesalat og garnityr:

1. Legg et par blader på tallerken ved servering med skivet laks, cherrytomat, kokt egg, rødløkringer og syltet agurker.

2. Legg på laksetartar og rømmedråper. Skålen med pinnebrød og smør serveres ved siden, som en form for kuvertbrød

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Laksetartar:
400 g røkt villaks, filet
1/4 rødløk
1 ss sterk sennep
1 ss olivenolje

Rømmedråper med sennespssmak:
2 ts sterk sennep
1 dl rømme
1 ts salt
pepper

Pinnebrød:
1 dl lunkent vann
1 klype salt
2 dl hvetemel
1/2 pk gjær
100 gr revet ost
pepper

Syltede agurkbiter:
1/4 ss agurk
2 ss hvitvinseddik
6 ss vann
1 ts salt
1 ss sukker

Hjertesalat og garnityr:
6 blader hjertesalat
1 egg, kokt i 7 minutter
1/2 rødløk
3 cherrytomater
husvarmt smør