index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Stekt lammefilet, 3 x jordskokk og "Pommes Filippa"

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Inger Lise Hansen i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Kjøttet:

1. Brun lammekjøttet i en stekepanne, til det får en fin stekeskorpe.

2. Pepre og salte og legg i rosmarin og hvitløk på slutten av steketiden.

3. Kjøttet stekes ferdig i stekeovnen før servering. Ta vare på stekesjyen.

 

Jordskokker på tre måter

1. Skrell jordskokkene og legg i vann med sitronskiver slik at de ikke blir brune.

2. Bruk bare det innerste av jordskokken til terninger og chips. Bruk ca. ½ jordskokk til chipsflak og ½ til små terninger. Kok resten i sitronvann til de er møre.

3. Ha over fløte, kok til det er tykt, og miks i en blender til fin puré.

4. Friter chipsene i olje, og råsteke terningene i litt klarna smør til de er møre.

 

Pommes filippa:

1. Kok opp fløte med rosmarin, hvitløk og salt til.

2. Skrell potetene og gulroten, og skjær 2 av potetene og gulroten i tynne skiver.

3. Legg bakepapir i bunnen på en liten ildfast form. Legg lagvis noen dråper fløteblanding, et lag poteter, et lag gulrot - så langt det går før du er på toppen av formen, og avslutt med poteter.

4. Bakes i ovnen på 180 grader i ca 30 miutter.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttet:
3 stk indrefilet av lam
salt og pepper
noen stilker rosmarin
noen fedd hvitløk
olivenolje

Jordskokker på tre måter:
6 jordskokker
3 skiver sitron
1,5 dl fløte
2 ss klaret smør

Pommes filippa:
1 kinesisk hvitløk, i tynne skiver
noen stilker rosmarin
1,5 dl fløte
3 ts salt
8 poteter
1 gulrot