index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Spinat- og broccolisuppe med kamskjell og torsk

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Karita Bekkemellem i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Torsken:

1. Del torsken i 3 like stykker.

2. Vend stykkene i litt salt.

3. Bruk en slikkepott med litt vann på til å stryke kamskjellfarsen over torskestykkene.

4. Settes i deretter i kjøleskapet.

5. Før servering: Damp fisken i en kjele under lokk.

 

Farse:

1. Miks halvfryste kamskjell i en blender og tilsett 16 gram salt per kilo.

2. Bruk 2 klyper cayennepepper. Spe i litt fløten til det blir en blank og fin farse.

 

Sunn suppe:

1. Forvell spinaten.

2. Skjær løs brokkolitopper, kun det øverste grønne.

3. Kok sammen i en gryte i ca 30 sekunder.

4. Sil grønnsakene over i en bolle med iskaldt vann, og kjør disse sammen i en blender. Ta vare på kraften.

5. Finhakk hvitløk og stek i en panne med hvitvin og buljong. Tilsett kraften av grønnsakene, og kok ned til ca 2,5 dl kraft.

6. Bland dette sammen med spinat og brokkoli og kok opp suppen.

7. Ved servering i skåler dryppes noen dråper rørt yoghurt og olivenolje i hver suppetallerken.

 

Søte tomater:

1. Del cherrytomater i to.

2. Dryss på salt, sukker og olivenolje.

3. Legg de i en ildfast form, og stek i ovnen på 100 grader i ca. 45 min. La de tørke ut.

 

Youghurt naturell med litt vann brukes som noen striper i suppen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Torsk:
1 fraish torskeloin
Salt

Farse
10 halvfrossene kamskjell
cayennepepper
1 dl matfløte
salt

Sunn suppe:
1/2 brokkoli (kun det grønne)
200 gr fersk spinat (spar noen små blader til pynt)
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 løk
5 ss olivenolje
1 fed hvitløk
1,5 dl hvitvin
2 dl vann

Søte tomater:
1/2 ts sukker
hvitløk
6 cherrytomater
olivenolje
salt

Youghurt naturell