index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Spicy laks med auberginekrem og soppchips

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thom Hell i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Spicy rubbet laks:

1. Rubb inn chili, sukker og salt på den siden som skal vende opp ved servering. Stekes på denne siden først i en panne på middels høy varme.

2. Bruk 2 knuste fedd hvitløk i panna, og 2 ss smør mot slutten av steketiden.

 

Champignon-chips:

1. Skjær champignongene i så tynne skiver som mulig.

2. Stek soppskivene i godt med smør i en middels varm panne. La de steke på den ene siden til de har blitt brune, og snu de så for å steke de på den andre siden.

3. Sett stekepannen inn i ovnen på 150 grader og la de tørke her til de blir sprø.

 

Syrlig auberginne-krem:

1. Del auberginen i to. Legg den på et ark aluminiumsfolie på en stekeplate.

2. Hell over god olivenolje, litt sitronsaft, 2 finhakkede fedd hvitløk, salt og pepper.

3. Settes i ovnen på 200 grader i ca. en halv time til den er mør.

4. Skrap ut kjøttet med en skje, og miks med en stavmikser. Ha i saften av en halv sitron, 4 ss olivenolje og hvitløk etter smak.

5. Smak til med salt. Varm opp før servering.

 

Brokkolibusker:

1. Kok brokkolien sammen med litt salt og smør i 1 lite minutt.

 

Hvitløk, sitron og senneps-saus:

1. Kokes og mikses til slutt med en stavmikser.

2. Smak til sitronsaft til slutt.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Spicy rubbet laks:
3 stk laksefileter
1 ts grov chilimiks
1 ts salt
1 ts sukker

Champignon-chips:
3 champignonger
3 ss klaret smør og hviløk
Salt

Syrlig auberginne-krem:
1 aubergine
1 sitron
1 hvitløk
olivenolje

Brokkolibusker:
1/4 brokkoli i små buketter

Hvitløk, sitron og senneps-saus:
1 dl Melk
1 ss Fin sterk senneps
1/2 fedd hvitløk
1 ts smør
Salt og pepper