index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Semifryst sjokolademousse på marengsnøttebunn

Sjokolade
Fransk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Dagfinn Enerly i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Serien ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Nøttebunn:

1. Kok mandlene i et par minutter så skallet går an å smutte av.

2. Pisk sukker og eggehviter til marengs.

3. Sett mandlene litt i ovnen så de blir ristet.

4. Hakk de, og bland med marengsblandingen. Legg på et stekebrett og stek i ovn på 180 grader.

 

Semifryst mousse:

1. Varm melk, melis, 0,5 dl fløte og eggeplommer til 80 grader. Bland inn sjokolade så det smelter. Riv litt appelsinskall og ha i blandingen.

2. Visp krem av resten av fløten, og visp inn i sjokoladeblandingen.

3. Ta en plastboks og legg et bakepapir oppi. Skjær marengsen slik at den passer oppi. Hell over sjokoladeblandingen, og sett i fryseren.

 

Marinert frukt:

1. Knus sukker og sitronskall sammen. Nå har du et sitronsukker. 

2. Legg opp frukten på tallerkenen og ha over sitronsukkeret.

3. Ta ut isen av fryseren og skjær opp i porsjonsstykker med en varm kniv. Og legg oppå frukten.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nøttebunn:
3 eggehviter
50 g sukker
150 g mandler

Semifryst mousse:
2 dl melk
2 dl fløte
3 eggeplommer
50 g melis
150 g lys kokesjokolade
skallet av 1/4 appelsin

Marinert frukt:
skallet av 1/2 sitron
3 ss sukker
1/2 appelsin, delt i fileter
1/2 pære i skiver
1/4 melon