index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Sabayonne med mascarapone-is, multer og bringebær

Frukt og bær
Italiensk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Jørn Hoel i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Sylta multer og friskebringebær gratineres med:

Sabayonne:

1. Pisk eggeplommer, sukkeret og hvitvin i en metallbolle over et vannbad som koker. Dette tar litt tid, men ikke stopp å piske.

2. Når blandingen har blitt ca. 80 grader, blir den luftig og tykk, tas bollen ut i snøen og piskes til den blir kald og stiv.

3. Stivpisk rømmen og blan den inni sabayonnen før du heller den over bærene og setter tallerken inn på grillfunktion i 2-3 mintter. Følg meg gjennom glassruta slik at du får den ut når den er perfekt gylend og i god tid før den svir seg.

 

Mascarponeis:

1. Hell sukkeret i en bolle sammen med mascarpone, 2/3 boks rømme og melk.

2. Riv lit sitronskall i bollen og pisk sammen.  Bruk en ismaskin og hell i blandingen i denne. Evt. kan blandingen settes i fryseren. Husk å røre hvert kvarter.

3. Legg på en kule av isen og server umiddelbart.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sabayonne:
4 eggeplommer
1,5 dl hvitvin
140 gr sukker
1/3 boks rømme, stivpisket.(har du fløte så bruker du heller det)

Mascarponeis:
1,5 dl melk
2 dl rømme
250 gr mascarpone
50 gr sukker
1 stk revet sitronskall