index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pastagryte med fasan og «nesten» hvit trøffel

Fugl
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Mira Craig i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Skjær opp fasanen i lår- og bryst-stykker. Ren skjær brystet, men la det være igjen skinn.

 

Til fasankraften:

1. Skyll fasanbeina.

2. Hakk opp purre, hvitløk, persillestilker, 2 stilker stangselleri og rødløk til kraften.

3. Brun fasan-skroget sammen med grønnsakene i en gryte. Når det er gyllenbrunt, hell på hvitvin og vann og la det koke rolig i ca 45 min. Ta av skummet som legger seg øverst underveis i kokingen med en skje.

4. Sil kraften opp i en mindre kjele, og ta av 1 dl kraft som du sparer til sausen på hovedretten.

5. Del resten av champignonene i biter og legg disse til side.

 

Pasta «no name»

1. Bland sammen pastaingrediensene til en deig.

2. Del den opp i mindre biter og ha litt mel på.

3. Kokes noen minutter til de flyter opp i lettsaltet vann, hell av vannet og avkjøl de i kaldt vann. Hell av det kalde vannet.

4. Hell olivenolje på for at de ikke skal bli klissete.

 

Pastagryta:

1. Brun fasanlåret i en panne sammen med litt olje, ½ stilk stangselleri i småbiter og ½ vårløk. Ha dette over i kraften, og kok kjøttet mørt.

2. Kok pastaen sammen med fasankraften/lårbitene i ca. 4 minutter. Halvveis i koketiden vender du inn rødløk, ½ vårløk, smør, olivenolje og creme fraiche. Vend inn osten og persillen til slutt.

 

På toppen:

1. Sprøstek 2 fasanbryst i en panne med skinnsiden ned.

2. Bruk godt med salt og ha i 3 fedd hvitløk og 2 ts smør når halve steketiden er gått.

3. La de steke til de er rosa inni. Skjæres opp og legges på toppen. 

 

«Nesten hvit trøffel»

1. Stek soppen i en panne med solsikkeoljen til den har fått en fin farge.

2. Ha i et knust fedd hvitløk og smøret.

3. Smak til med salt og pepper. Ha i trøffeloljen og server umiddelbart. Smaken er flyktig så den forsvinner fort…

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 hel fasan
1/2 rødløk
1/2 purre
2,5 stilk stangselleri
5 dl vann
1/3 flaske hvitvin
1/2 hvitløk
6 persillestilker
7 sjampinjonger
1/2 vårløk
2 ss creme fraiche
1/4 rødløk, hakket
50 g revet Jarlsberg.
1 ss smør
5 ss Olivenolje

Pastadeig:
1 egg
1/2 ts salt
1 ss vann
ca. 100 g hvetemel
litt olivenolje etter koking

«Nesten hvit trøffel»
4 ss olje
100 gr sjampinjong
1 fedd hvitløk
2 klyper Salt
2 ss Smør
1 ts Hvit trøffelolje