index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ostekrem med fryst jordbærkjerne

Frukt og bær
Italiensk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thom Hell i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Jordbærkjerne:

1. Ha de frosne jordbærene i en ovnsfast form.

2. Strø over sukker og sitronsaft, og sett formen inn i ovnen på ca. 100 grader i en halvtime til bærene har saftet seg skikkelig.

3. Sil jordbærene, og ta vare på saften. Bruk 3 små konfekt-former i plast, hell i jordbærsaus og sett de i fryseren.

4. Ta vare på resten av jordbærsausen til senere.

 

Bunn:

1. 6 kornmokjeks knuses med en morter eller lignende.

2. Lag 3 kjeksbunn-former av for eksempel plastglass som du kutter av bunnen på, og sett disse på et bakepapir.

3. Brun kjeks, sukker og smør i en panne til det er lysebrunt.

4. Legg kjeksbunnen i formene mens det fortsatt er varmt. Avkjøl til det stivner.

 

Sjokolade-ganache:

1. Varmes og mikses til en elastisk tykk blank sjokoladeganache. Denne legges oppå bunnen før jordbærkjernen…

 

Oste-og hvitsjokoladekrem

1. Smelt den hvite sjokoladen og bland inn gelatin, 2 ss melk, sitronskall og sitronsaft.

2. Visp rømmen og osten luftig. Rør denne inn i den hvite sjokoladeblandingen. Ha den i en sprøytepose.

3. Legg den fryste jordbærmassen oppå sjokoladeganachen.

4. Sprøyt på ostekremen og pynt med jordbærsaus.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Jordbærkjerne:
18 frosne jordbær
1 dl sukker (til jordbær)
1/2 sitronsaft

Bunn:
6 ss sukker (til kjeks)
3 ss smør

Sjokolade-ganache:
50 gram mørk sjokolade, smeltet
50 gr fløte

Oste-og hvitsjokoladekrem
50 gram hvit sjokolade, smeltet
1/4 sitron, skall og saft
2 plater gelatin
4 ss helmelk
3 ss Philadelphiaost naturell
3 ss rømme