index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ostekake med pasjonsfrukt curd, puffet ris, sorbet og suffle

Frukt og bær
Amerikansk
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Inger Lise Hansen i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Sorbet:

1. Kok sukkerlake. Del og rens mangoen. Ta vare på to fingerstore biter av det fineste fruktkjøttet som du sparer til ostekaken.

2. Del pasjonsfrukten i 2 og skrap ut innholdet. Ta vare på skallet.

3. Miks resten av mangoen sammen med pasjonsfrukten, saften av ½ sitron og sukkerlaken i en blender. Sil blandingen.

4. Ha det i en bolle, som settes i fryseren og røres ca. hvert 15. minutt til det blir sorbet.

 

Ostekrem:

1. Del mangobitene til ostekaken opp i terninger og fordel i bunnen av 3 små ildfaste former.

2. Visp ost, eggeplomme, fløte og sukker til ostekrem. Ha ostekremen over mangobitene, men spar litt til.

3. Bak formene i ovnen på 150 grader i ca. 25 minutter, til den er helt stiv.

 

Pasjonsfruktcurd:

1. Rør ingrediensene til pasjonsfrukt-smørkremen sammen under oppkok til en seig smørkrem.

2. Avkjøl i romtemperatur.

3. Ved servering legges smørkremen over formene og pynt med risen som du blander med litt melis.

 

Souffle:

1. Bland eggeplomme, pasjonsfrukt, sukker og philadelphia-ost til souffleen. Vend inn stivpisket eggehvite.

2, Bakes i ovnen på 180 grader, i pasjonsfruktskallene som du har smurt med litt smør og drysset sukker inni. Bak de til de sufflerer og blir gylne på toppen.

 

Puffet svart middagsris:

1. Tørk den kokte risen i en form i ovnen til den er sprø.

2. Bruk en kjele med olje og friter risen i ca. 10 sekunder til den puffes.

3. Ta ut risen og avkjøl på et tørkepapir. Dryss over melis ved servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sorbet:
1 mango, i biter
1,5 pasjonsfrukt
1/2 sitron
2 dl sukkerlake

Ostekrem:
1 boks Philadelphia-ost
2 eggeplommer
1 dl fløte
3 ss sukker

Pasjonsfruktcurd:
1 pasjonsfrukt
1 egg
80 g klarnet smør
1 dl fløte
70 g sukker
noen dråper sitron

Souffle:
1 stk eggeplomme
2 ss pasjonsfrukt uten stein
1 ss philadelphia-ost
2 ss sukker
3 eggehvitter, stivpisket med litt sukker.
1 ss sukker og smør til formene/pasjonsfruktskallene

Puffet svart middagsris:
100 gr svart kokt ris.
100 gr kokt basmatiris
1 ss melis