index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Nummerert sjokoladeis med bringebær og kjeks

Sjokolade
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Linn Jørum Sulland i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Kok opp melk og fløte.

2. Visp eggeplommer og sukker.

3. Hell den kokende fløteblandingen i bollen med egg og sukker og rør lett inn slik at blandingen legeres, det vil si blir tykkere. Eggeplommene må bli over 80 grader varme, så det er viktig at fløteblandingen er varm når du heller den i.

4. Hakk 1 plate sjokolade i grove biter og ha de i røren som fortsatt er varm. Visp til sjokoladen er smeltet.

5. Sett bollen i fryseren og rør i hvert 10.minutt til den er blitt is.

6. Rasp det gule på appelsinskallet i en bolle og bland med sukkeret. Rør det godt sammen.

7. Skrell og kutt mangoen i små terninger, og bland dette med appelsinskallet.

8. Legg ca. 10 bringebær i en ring på hver serveringsskål, og fordel mangobitene inni ringen. 

9. Ta ut isen fra fryseren. Hakk sjokoladekjeksen grovt og rør det inn i den myke isen. Lag fine iskuler som du legger oppå mangobitene.

10. Smelt ½ plate kokesjokolade og ha den i en papirtyll. Sprøyt ut tallet 5, og tallet 1 på bakepapir og sett det kaldt. Stapp disse oppi isen ved servering.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1,5 NM pokal kremfløte
1 NM pokal melk
5 eggeplommer
5 ss sukker
1,5 plate kokesjokolade

ca. 30 friske bringebær
1/2 mango
1/2 appelsin
3 ss sukker
2 melkesjokoladekjeks