index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Madeleines på appelsincarpaccio med syrlig honningsaus og karamelliserte valnøtter

Frukt og bær
Italiensk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tande-P i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble vist på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Madeleines

1. Smeltes sammen 1 dl sukker, appelsinskall og vann. Rør sammen resten av sukkeret med et egg.

2. Bland alt sammen, og ha i smøret. Rør inn hvetemel.

3. Blandingen porsjoneres ut i smurte spiseskjeer i en langpanne med bakepapir.

4. Støtt skjeene opp med aluminiumsfolie slik at de ligger flatt. Spiseskjeene skal fylles ca. halvveis.

5. Settes i stekeovn på 180 grader i ca. 5 minutter til de er gylne.

 

Appelsinsalat med nøtter, yoghurt og honning:

Karamelliserte nøtter:

1. Toast hasselnøtter i ovnen, til du kan gni av skallet.

2. Smelt litt sukker og rull hasselnøttene inn i karamellen. Ha i 1 ts smør.

 

Yoghurt:

1. Visp yoghurten med godt med sukker.

 

Syrlig honningsaus:

1. Smak til. Varm opp honning med appelsinjuice.

2. Legg opp appelsiner, madeleines og hasselnøtter. Pynt med noen blåbær og noen striper med honningsaus.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Madeleines:
2 dl sukker
skallet av ½ appelsin
2 ss vann
1 egg
100 gram smør, smeltes
1,5 dl hvetemel

Appelsinsalat med nøtter, yoghurt og honning:
2 appelsiner uten skall i tynne skiver.

Karamelliserte nøtter:
en neve hasselnøtter
1 ts smør
sukker

Yoghurt:
2 dl gresk yoghurt.
2 ss sukker
Visp yoghurten med godt med sukker.

Syrlig honningsaus:
3 ss honning
1 ss appelsinjuice