index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kyllingpølser med potetlomper og paprikaketchup

Kjøtt
Amerikansk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Geir Kvarme i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Serien ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Kyllingpølser:

1. Snittes forsiktig på skrå i skinnet og stekes i en panne til de er gjennomstekt.

 

Hjemmelagde potetlomper:

1. Skrell, vask og kok potetene. Hell av vannet, og sett dørslaget med potetene over kjelen.

2. Mos de med en tresleiv, slik at mosen kommer ut i kjelen. Hell massen på en fjøl og la det dampe av seg.

3. Dryss hvetemelet og litt salt over. Har du ikke nok hvetemel kan du kjøre havregryn i en blender, slik at det blir havremel.

4. Elt massen slik at det blir en seig, fin deig. Del deigen til passe store lompeleiver, og legg leiven mellom to ark bakepapir.

5. Kjevle ut oppå bakepapiret. Lompene stekes i stekepanne på medium varme.

 

Paprikaketchup:

1. Del paprikaene i store skiver.

2. Grill de i ovnen på et brett med bakepapir.

3. Ha de grillede paprikaene i en blender og kjør til en jevn masse.

4. Smelt sukkeret i en kjele, og ha i paprikamassen. Ha i et par hvitløksfedd, og smak til med eddik.

 

Sprøstekt rødløk:

1. Skjær en rødløk i løvtynne skiver, ha det i en kjele og hell over godt med olivenolje slik at det dekker løkskivene.

2. Kokes på lav varme til løken mister all sin veske og slutter å boble. Ta ut løken og legg den på papir slik at fettet trekkes ut.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kyllingpølser

Hjemmelagde potetlomper:
6 – 7 poteter
2 dl hvetemel (evt. havregryn)
salt

Paprikaketchup:
2 paprika
1/2 ts minced chilli (sambal)
50 gram sukker
2 fedd hvitløk
50 gr sherryedikk
1 klype salt

Sprøstekt rødløk:
Rødløk
Olivenolje