index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kveite, med syrlig smørsaus og potetpuré med comtè og ostechips

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Helene Uri i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Fersken-granité:

1. Trekk en liten kanne med fersken-te. Tilsett sitron, sukker og frys ned i en form i et tynt lag.

2. Rasp opp isblokken ved servering og server i cocktailglass.

 

Kveite på bein:

1. Stek kveiteskivene i en stekepanne. Legg i rosmarin, hvitløk, smør når halve steketiden har gått. Stek til fisken løsner fra beinet.

2. Dra av skinnet og løsne beinene før du serverer.

 

Potetpuré med comtè og ostechips:

1. Kok potetene møre.

2. Mos potetene i kjelen med en visp. Rør inn Comtè, godt med smør og, hold deg fast; fløte til den blir smidig.

3. Smak til med salt.

 

4. Sprøstekt noen flak av osten, og pynt puréen med denne chipsen.

 

Norsk Sellerisokkel:

1. Skjer ut en rund bit av selleriroten, del den i 4 små sokkel-skiver. Del sjalottløken i 2.

2. Stek de i en panne til de får farge på stekesiden. Snu de, og legg i rosmarin, hvitløk, smørsalt.

3. Ha på vin, legg på et lokk og trekk de til de blir møre. Legg de oppå hverandre som en rigg.

 

Syrlig smørsaus:

1. Reduser løk, hvitvin og pepper i en kjele. Sil sausen.

2. Varm opp reduksjonen og rør inn smør før servering.

3. Ta av varmen, og bland inn rogn, hakkede bønner og server.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fersken-granité:
Fersken-te
2 t-skjeer sitronsaft
0,5 ts sukker

Kveite på bein:
2 skiver kveite

Norsk Sellerisokkel:
1 sellerirot
3 sjalottløk
2 stilker rosmarin
2 fedd hvitløk, delt i 2
1 ts salt
1 ss smør
1 dl hvitvin
hvitvin

Syrlig smørsaus:
2 stk sjalottløk, finhakket
2 dl hvitvin
2 ts hel pepper
150 g smør
2 grønne bønner, finhakket
1 ts persille, finhakket
0,5 sjalottløk, finhakket
2 ss rød lakserogn