index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Knekkebrødpudding med varm cognac-karamell

Frukt og bær
Skandinavisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Hasse Hope i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Toast valnøttene i ovnen på 200 grader i 6 – 7 minutter. Gni skallet av valnøttene, slik at de blir hvite, og grovhakk.

2. Trekk rosiner og Cognac i en kjele i ca. 4 – 5 minutter.

 

3. Vask appelsinen og skjær av hodet og halen. Skjær av skallet, og få med så lite som mulig av det hvite.

4. Ha skallet i en kjele med ca. 1 liter vann over, og la det koke i ca. 5 minutter. Skrell av resten av det hvite på appelsinen og skjer det gule kjøttet i fine fileter, som kan brukes til pynt på desserten.

5. Hell vannet av appelsinskallet og ha i 1 ss nytt vann og sukker. Kok det inn slik at det blir karamellisert, og bland skallet deretter inn valnøttene.

 

6. Visp eggeplommer sammen med sukker. Visp inn kanel, kremfløte og lettmelk.

7. Knus knekkebrødet grovt.

8. Bruk 3 ildfaste dessertskåler og legg i blåbærene i bunn. Ha over rosiner i Cognac, knekkebrød og valnøtter. Fordel smeten i formene.

9. La det hvile i 5 minutter før det bakes i stekeovnen på 100 grader til det stivner. Ca 30 minutter.

 

10. Smelt sukker og rosiner til karamell-topping. Bland inn Cognac om du ønsker. Tenn på hvis du tør.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 appelsin
1 neve valnøtter
1 dl sukker (til appelsinskall)
4 ss rosiner
4 cl Cognac
4 eggeplommer
5 ss sukker
2 ts kanel
1 dl kremfløte
1,5 dl lettmelk
1 neve blåbær
2 Husmann knekkebrød

Karamelltopping:
2 ss rosiner
sukker
evt. cognac