index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kamskjell med appelsinsaus

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Rachel Nordtømme i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Serien ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Appelsinvinaigrette:

1. Press juice ut av resten av appelsinen. Ha juicen i en kasserolle, og legg filetene til side for bruk senere.

2. Ha i 3 ringer rødløk og varm opp. La det trekke i 5 minutter og fisk ut rødløken. Ha i 2 ss klarna smør og kok ned med litt salt og pepper.

3. Skjær ut 6 stk appelsinfilet (kjøttet mellom de hvite skilleveggene) av ca. 1/2 appelsinen. Del opp appelsinfilettene i små biter og dryss  disse rundt på tallerken

 

Avocadocreme:

1. Rens avocadoen og ha det i en skål sammen med pepper. 

2. Mos avocadoen fint, enten med en gaffel eller en stavmikser. Ta vare på en av avocadosteinene som du kan legge i skåla igjen for at ikke mosen skal bli brun til du serverer.

3. Pakk skålen med clingfilm, og press clingfilmen helt ned i mosen slik at det ikke kommer noe luft inn.

 

Sprø løk:

1. Finhakk noen ringer rødløk og sprøstek med litt klarna smør.

2. Rist gresskar- og linfrøkjerner i stekeovnen til de blir sprø.

 

Kamskjell:

1. Stek kamskjellene i 2 ss klaret smør, ca. 40 sekunder på en side.

2. Legg i noen skiver rødløk og dryss over litt salt rett før du tar ut kamskjellene. Hvis det er hele kamskjell kan du steke de litt på den andre siden også, men ikke lenge!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

9 ferske kamskjell, evt. 5 stk delt i to
1 appelsin
1 rødløk
2 stk avocado
1 ss pepper
3 blader crispi-salat
6 ss klaret smør
1 ss linfrø(fra brødet)
1 ss gresskarkjerner(fra brødet)