index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kaffekrem av selvplukkede egg med pærechips

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Geir Kvarme i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Pærechips:

1. Forvarm ovnen til 100 grader.

2. Skjær pærene i løvtynne skiver.

3. Ha sukker og vann i i en skål og rør rundt til det blir sukkerlake.

4. Press en halv sitron over og rør.

5. Gjør klar en rist med bakekpapir på.

6. Dypp pæreskivene i skålen og legg de utover bakepapir. Tørkes i ovnen til de er sprø.

 

Kaffekrem og kokosnøtt:

1. Bland fløte, lettmelk, sukker, espresso og kok opp i en kaserolle. Avkjøl til 60 grader.

2. Ha i 3 eggeplommer og visp godt. Kremen skal bakes i ovnen på 100 grader til den er stiv.

3. Hver porsjon kan bakes i hver sin halve kokosnøtt eller i små ildfaste former.

4. Del en kokosnøtt. Hell ut vannet og skjær av det ytterste brune skallet.

5. Skjær tynne skiver av den hvite kokosmassen, og tørk disse sammen med pærechipsen til de er lysebrune.

 

Karamelliserte paranøtter:

1. Paranøttene deles i 2 med en kniv.

2. Varm sukkeret til karamell i en kasserolle, ha i nøttene og legg massen på et bakepapir.

3. Dryss over kaffepulveret og dra forsiktig nøttebitene fra hverandre. Pass på, for karamellen er varm!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pærechips:
2 pærer
sukker
vann
½ sitron

Kaffekrem og kokosnøtt:
1 ½ dl fløte
½ dl lettmelk
100 g sukker
1 kopp sterk espresso
3 eggeplommer
evt. 2 stk kokosnøtt

Karamelliserte paranøtter:
en neve paranøtter
sukker
espressopulver