index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hot «Lynbacalao» from Hell

Sjømat
Spansk
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thom Hell i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Serien ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. For å gjøre tilbredningsprosessen så kort som mulig, lar du ingrediensene steke og trekke i panna før du har dem i ovnen.

2. Del filetene i ca. 100 g store porsjonsstykker. Ha på salt og la den trekke i 30 minutter. Skyll av saltet og så er fisken klar.

3. Varm opp en stor stekepanne/kjele, ha i 1 dl olivenolje og stek potetskivene, løken, chilien og hvitløken. Ha på 1 ts salt. La alt steke i panna til potetskivene har fått en mør ring rundt kjernen.

4. Del de ferske tomatene i biter. Rør inn bokstomatene, ha i 1 dl olivenolje, de sorte olivenene, salt, pepper og chilisaus etter smak. La alt få et oppkok før du heller blandingen over i formen.

5. Legg fiskebitene i denne formen og bak den viderei ovn på 200 grader i 30 minutter- sjekk potetene, er de ferdige er alt ferdig.

6. Serveres med løkringer og spinatblader med noen dråper sitron og olivenolje.

 

Løkringer:

1. Skjær løken i ringer. Dypp de i mel, deretter i pisket egg og griljermel.

2. Friteres til de er sprø, saltes og legges på toppen av bacalaon.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 pakke torskefilet, lettsaltet,
1 dl god olivenolje
4-6 mellomstore poteter i 1 cm tjukke skiver
2 gule løk i store biter
5 cm sterk, rød chili i store biter
5 grovhakkede hvitløkfedd
2 bokser tomater
4 ferske tomater
100 g sorte oliven (evt. kapers)
10 blader av spinat
sitron
chilisaus
salt og pepper

Løkringer:
1 løk
1 egg
100 gr mel
100 gr brødkrumme/griljermel.