index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hjort med foie gras-nuggets og terningkast 6-potet

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Mira Craig i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Del gåseleveren i kuber. Vend de først i melet, dypp i eggehvite og så i potetmospulveret slik at den blir helt dekket. Settes i kjøleskap til den skal stekes.

2. Stekes først i stekepanne med litt smør rett før servering. Ha over litt salt.

3. Skrell de kokte potetene, knus de grovt og bland med en halv vårløk, persille, litt smeltet smør og 1 eggehvite. Bruk godt med pepper, litt salt og 3 ts smeltet smør.

4. Kle en ovnsfast form med aluminiumsfolie. Smør folien med litt smeltet smør og hell i potetmassen. Ha over noen teskjeer smeltet smør på toppen.

5. Stek i ovnen på 200 til den får skorpe.

6. Skrell de rå potetene og kok de møre. Miks de i en blender sammen med melk og trøffelolje til en smidig krem.

7. Del potetformen i 3 deler. Bruk en kremsprøyte og sprøyt potetkremen på toppen. Før servering settes de i ovnen, til kremtoppene blir gylne på tuppen.

8. Stek hjortemedaljongene i en panne med olje. På slutten av steketiden tilsett 1 ss smør og noen blader persille. Obs, ikke for høy varmeJ

 

Solbærsaus:

1. Stek rødløken i en kjele, tilsett fasankraft, rødvin og solbærsyltetøy.

2. Kokes til den begynner å tykne.  Siles, og smakes til med salt.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 hjortemedaljonger
3 kokte gårsdagens poteter
4 rå poteter
2 dl melk
1 ts trøffelolje
1 eggehvite
1 vårløk i ringer
salt
pepper
persille
smeltet smør

1 boks foie-gras (gåselever)
2 dl hvetemel
1 pose potetmospulver
noen blader persille