index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hjemmelaget pasta med kyllingboller og rosmarin

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Mari Maurstad i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble vist på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Stek løk, hvitløk og rosmarin sammen med smør til det får en karamellisert farge. Avkjøl.

2. Ha kjøttdeigen i en bakebolle og pepre godt. Bland inn løken og saltet.

3. Lag kjøttboller med en teskje og stek de i en panne med smør på lav varme, noen blader rosmarin og et delt hvitløksfedd.

4. Før servering stekes kjøttbollene ferdig i stekeovnen på 120 grader i 5 min.

 

Pasta:

1. Sikt mel og salt på bakebordet.

2. Lag en fordypning i midten og hell eggene og oljen i og rør dette sammen. Før litt mel inn mot midten, og bland det inn i eggene. Tilsett litt vann om du trenger det for å få inn resten av melet. Den skal bli til en hard deig.

3. Elt deigen i 5 minutter, og la den hvile i 15 - 30 minutter, pakket inn i plast. Bruk godt med mel under deigen på en treflate.

4. Del deigen i 3 deler, og kjevle ut en og en til en tynn pastaplate, ca. 1,5 mm. Dryss over litt mel på pastaplata.

5. Rull den opp i en rull, som du så snitter opp i linguinibredde på kortsiden. Da får du lange fine pastabånd. Gjør dette med alle pastaplatene. Kok i lettsaltet, fosskokende vann i 1 – 2 minutter.

 

Parmesan- og hvitløkssaus:

1. Kok opp fløten med hvitløk og parmesanskalken (denne plukkes ut etterpå) la dette trekke i 20 minutter.

2. Riv i en liten ts sitronskall, smakt il med salt og mikse denne sausen sammen til et skum med en stavmikser.

3. Hell denne sausen rundt på pastaen ved servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 g kyllingkjøttdeig
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 neve frisk rosmarin, grovhakket
1 ss smør
1/2 ts salt
pepper
1 hvitløksfedd
smør og noen blader rosmarin til steking

Pasta:
250 g hvetemel
1 ts salt
2 stk egg, sammenpisket
3 ts olivenolje
evt. litt vann
100 g revet parmesan til servering
noen blader rosmarin til pynt

Parmesan- og hvitløkssaus:
1 dl fløte
0,5 dl melk
50 gr parmesan (skalken)
1 fedd hvitløk
Sitronskall
Salt
Smør