index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Helstekt indrefilet av okse med gåselever, pepperkrokan og galettepotet

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thomas Myhre i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Til steking av biffen:

1. Helstek biffkjøttet i en nøytral olje i stekepanne. Stek kjøttet på alle sider. Ta på litt salt og pepper.

2. Legg i noen hele hvitløksfedd, med skall for å gi smak til kjøttet. Ha i en klatt smør mot slutten av steketiden.

 

Til sjysausen:

1. Hell av stekeskyen i en kjele. Kok inn med vin, hvitløk og soya.

2. Stekesjyen smakes til med smør, hvitløk, rødvin og litt soyasaus.

 

Foie gras:

1. Stek foie gras bitene i ca 1 minutt på hver side. Stek eplebitene i fettet fra foie gras`en.

 

Galettepotet:

1. Skjær potetene i tynne skiver, på ca. 1,5 mm.

2. Smelt smør med hvitløk og hell det på en liten bit med bakepapir. Legg på potetskivene, hell på litt mer smør og legg en bit bakepapir oppå. Lag 6 slike flak.

3. Stek i panne, og fjern forsiktig bakepapiret så potene holder formen. Stekes videre til den blir brun og sprø.

 

Pepperkrokan:

1. Stek pepperkornene i stekepanne. Hell på sukker og la det smelte sammen og ha i litt smør.

2. Hell pepperblandingen på et bakepapir, la det bli kaldt før du knuser det. Serveres på toppen av gåseleveren.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Til steking av biffen:
3 biter indrefilet av okse (ca 100-150g pr. pers)
2 hele hvitløksfedd med skall
1 ss smør

Foie gras:
3 biter foie gras
1 eple, i terninger
Fettet fra foien.
salt og pepper

Galettepotet:
7 - 9 poteter med tynt skall
3 ss smør
1 fedd hvitløk i biter

Pepperkrokan:
2 ss sort hel pepper
4 ss sukker
1 ss smør