index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Grillet svinekotelett med gnocchi og paprikasaus

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Dagfinn Enerly i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Gnocchi:

1. Skrell og kok mandelpoteter møre. La vannet renne godt av og mos potetene.

2. Bland inn mel, pepper, 200 g revet ost, salt og ett egg, til en løs deig.

3. Rull deigen ut i to pølser og del opp i biter, 1-2 cm i diameter.

4. Kok bitene i salt vann til de flyter opp til overflaten.

5. Stekes i stekepanne i noen minutter før servering. Ikke snu de før de har fått en stekeskorpe, for da kan det fort bli grøtete.

6. Ha i litt smør og pepper på slutten av steketiden. Ha over noen dråper olivenolje og revet ost ved servering.

 

Paprikasaus:

1. Finhakk løken og fres den i olivenolje. Bland inn sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

2. Legg paprikaen i ovnen, til skallet løsner og dra det av. Bland paprikaen med løken til en saus.

 

Kotelett:

1. Lag noen snitt inn i fettet på svinekotelettene. Gni i salt, pepper og litt sitronsaft.

2. Grilles til de er ferdige. Ca 68 grader i kjernen. Prøv å ikke brenn ned huset…

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 svinekoteletter

Gnocchi:
6 mandelpoteter
2 dl mel
2 ts pepper
250 g revet ost
2 ts salt
1 egg

Paprikasaus:
1/4 ts løk
olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
1/2 paprika
sitronsaft