index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Grillet landkylling med potetpolenta

Fugl
Skandinavisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Karita Bekkemellem i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Potetpolenta:

1. Skrell og kok mandelpotetene helt møre. Hell av vannet.

2. Mos de kokte potetene. Ha i fløte, melk og hakket hvitløk.

3. La det koke opp sammen under omrøring. Nå har du en veldig løs pure.

4. Bland maisennaen ut i melk og tilsett dette i den kokende potetpuren og rør rundt under oppkok for å få riktig tykk konsistens.

5. Bland inn pinjekjernene, olivenoljen og osten.

6. Ha potetmassen ut på et smurt bakepapir i og legg papir oppå. Kjevle den utover et brettet til poteten er ca 1,2 cm tykk.

7. Sett til avkjøling. Nå stivner den fint og blir lett å skjære opp eller stikke ut.

8. Stek potetpolentaen i panne med olivenolje til den har en tydelig deilig stekeskorpe.

9. Legg denne i bunnen og rigg opp alle andre ingredienser oppå.

 

Chips:

1. Skrell flak av den siste poteten og legg disse i kaldt vann.

2. Friter potetflakene i en nøytral olje. Salte og legg så til avkjøling.

3. Rist pinjekjerner i en panne med olje og salt til de er gylne.

 

Kyllingbryst:

1. Hell olivenolje på et fat. Krydre oljen med salt og pepper.

2. Legg 1 fedd hakket hvitløk sitronskall og timian på toppen av filetene og legg de på fatet.

3. Kyllingen grilles på moderat varme til skinnet er helt gjennomsprøtt før du snur den. Når kyllingen bikker 65 grader inni kan du ta den til side og la den hvile.

4. Nå kommer det masse god smak/kraft ut av kyllingen, ta vare på denne til sausen.

5. Bland stekesjyen til kyllinge til en saus med balsamicoeddik, olivenolje og pepper.

 

Grillede grønnsaker:

1. Del soppen fra hverandre. Snitt litt i flaten slik at den får et fint møsnter og den blir sprøere.

2. Vend soppen i litt olje før grilling.

3. Kok opp gulrot i vann med litt salt en sitronskive.

4. Del den deretter i skiver og grill de til de er tydelig karamelliserte.

5. Del opp rødløken i store skiver, vendes i olje og grilles til den er mør og søt.

6. Alle de grillede grønnsakene kan blandes og legges opp med kyllingen.

7. Smak til med noen dråper sitronsaft og salt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Potetpolenta:
4 mandelpoteter
1/2 fedd
1 dl fløte
2-3 ss maisenna
1 dl melk
50 g revet ost
4 ss olivenolje
50 g ristede pinjekjerner

Kyllingbryst:
2 kyllingbryst med skinn
sitronskall av ½ sitron
1 hvitløksfedd, finhakket
2 teskjeer timian

Grillede grønnsaker:
9 østerssopp
1 gulrot
1 rødløk
1 skive sitron
3 ss balsamicoeddik
olivenolje
salt og pepper