index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Green curry suppe med kylling og fritert risdryss

Fugl
Asiatisk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thomas Myhre i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Currypaste:

1. Kjør limeskall, hvitløk, ingefær, grønn chilli, vårløk, rødløk, pepper, salt og basilikum i en stavmikser til det blir en paste.

 

Suppa:

1. Ha litt paste i en gryte med fettet fra en boks kokosmelk og la fuktigheten koke ut og det går over til en steking.

2. Nå er en del av den rå smaken kokt ut og suppa er klar for å ha i litt champagne og resten av kokosmelken.

3. La den koke opp og smak til.

 

Sprøtt dryss:

1. Kok risen i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og la risen dampe godt fra seg.

2. Legg den ut på et stekebrett med bakepapir, og rist den i oven på 120 grader til risen er helt tørr.

3. Varm opp olje i en gryte til 220 grader. Ha i den tørkede risen og la den fritere i ca 10 sekunder til den blåser seg opp og blir sprø.

4. Kutt noen tynne skiver med hvitløk og la skivene ligge litt i melk så fargen blir finere. Friter hvitløken i samme oljen som risen i litt over ett minutt.

5. Legg ris og hvitløk på et tørkepapir og ha på litt salt og pepper.

 

6. Trekk kyllingen til den er gjennomtrekt i litt av suppen.

7. Kok asparges, gulrot og sukkererter i lettsaltet vann i 1 minutt.

 

8. Om suppen har blitt litt tykk, kan den kokes opp med litt vann. Ta ut kylling og grønnsaker, og legg det i suppeskåler. Dryss over vårløk, rødløk, hvitløk, paprika og basilikum.

9. Kjør suppen fin med en stavmikser og øs den over i suppeskålene. Avslutt med å ha litt av den friterte risen og hvitløken over.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Currypaste:
skallet av 1/4 lime
2 fedd hvitløk, i biter
20 g ingefær, i biter
1 grønn chilli
1/2 vårløk
1/4 rødløk i ringer
1 kvast frisk basilikum
1 ss pepper
1 ts salt

Suppa:
1 boks kokosmelk
champagne, evt. musserende vin
1 kyllingfilet i biter
1/2 gulrot, strimlet
5 sukkererter i små biter
8 aspargestopper, i biter
1/2 vårløk, skivet
1/4 rødløk, hakket
1/2 rød chilli, hakket
1/4 paprika, skivet

noen blader frisk basilikum

Sprøtt dryss:
1,5 dl langkornet ris
4 fedd hvitløk, skivet
1 dl melk
olje til fritering
salt og pepper