index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Glasert laks med teriyakisaus og blomkål

Sjømat
Asiatisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Linn Jørum Sulland i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Teriyakisaus:

1. Smelt sukkeret til karamell.

2. Trekk kjelen til side og ha på soya og lime. Tilsett øvrige ingredienser også.

3. Kok dette til det begynner å tykne. Mikse den med en stavmikser og sil den gjennom en fin sil.

 

Laksen

1. Tørrstek laksen i en panne slik at den får en fin stekeskorpe, til den har en liten rosa kjerne inni.

2. Dryss vårløk og sesamfrø over ved servering.

3. Ikke krydre fisken, den får alle smakene den trenger fra teryakien.

 

Asparges

1. Del aspargesen i 2.

2. Varm opp disse sammen med litt vann, salt og smøret, til det er lettdampet.

 

Blomkål på 4 måter

Rå:

1. Del gulroten med en potetskreller, slik at den blir til tynne, lange skiver og ta av bladene på blomkålen og skyll de i kaldt vann. Nå blir de spreke og fine og kan brukes som salat.

Råstekt:

1. Skjær av 3 store buketter av blomkålen.

2. Del disse i mindre buketter og råstek disse i en stekepanne til de får en gyllen farge.

Puré:

1. Bruk resten av bukettene på blomkålen til å lage en blomkålpuré.

2. Kok blomkålen i melk i 10 minutter, eller til den er helt mør.

3. Ta ut blomkålen og mikse den helt fin med smøret og sitronen. Blir pureen for tykk tilsetter du litt av kokemelken du silte i fra først.

 

Stilken:

1. Skrell stilken på blomkålen til du kun har den innerste kjernen igjen, og del stilken i skiver.

2. Fres disse i en kjele i 30 sekunder sammen med den finhakkede løken.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 stk laksefileter
1/2 gulrot
1 blomkål
sesamfrø
teriyaki-saus
8 asparges
1/4 løk
2 ss smør
3 ts sesamfrø
1/4 vårløk, i tynne ringer

Teriyakisaus:
1 dl soya
3 ss sukker
1 stk limesaft
2 ss revet ingefær
1/2 stk chili
1 fedd hvitløk

BlomkålPuré:
1/2 blomkål
1 liter melk
1 ss sitronsaft
1 ss smør
Salt