index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fulham-pai med blomkål-riis og blomkålkrem

Kjøtt
Skandinavisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos John Arne Riise i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Rør sammen ingrediensene til deigen.

2. Kna den lett sammen og trykk den ned i 3 små paiformer.

3. Stekes i 5 minutter på 180 grader til de er sprø og lett gyllene.

4. Stek kjøttet i en panne til det har fått litt farge, tilsett deretter hvitløk, paprika, purre, mais og rødløk.

5. Stek dette i et par minutter og hell over tomatene.

6. Kok dette til et tykt, saftig fyll. Smak til med chili, salt og sukker. 

7. Avkjøl massen noe før du heller den i paiskallene.

 

Blomkålriis:

1. Skrell en blomkål med skreller.

2. Dypp alt «skrellet» i kokende saltvann i 20 sekunder.

3. Avkjøl det deretter i isvann. La det renne fra seg og smak tilmed sitronsaft, olivenolje og salt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paideig:
3 dl mel
1 egg
1 ts salt
4 ss smør, romtemperert

Paifyll:
3 fedd hvitløk, finhakket
0,5 dl olivenolje
1/2 paprika, hakket
1 pk svinekjøttdeig (400 gr.)
1/3 purre, hakket
2 maiskolber, renset
1/2 rødløk, hakket
1 boks hakket tomat
litt hakket chilli eller chillipulver
salt og sukker

Ta denne oppskriften med deg

+47