index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Frøyakrabbe på sydenferie i Hellas

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tande-P i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Krabbesalat:

1. Rens krabbene. Behold 3 rensede krabbeklør hele til å legge på toppen.

2. Kjøtt fra beinsettet og brunkjøttet smakes til med litt olivenolje og noen få dråper eddik. Dette kjøttet legges oppå tzatziki på tallerken. 

 

Tzatziki:

1. Yogurten skal siles i kaffefilter, la det siles til vannet slutter å dryppe.

2. Vask agurken og skrell den, del den i to og ta ut frøene. Kvernes og legges på papir slik at denne også blir tørr.

3. Når yogurten er ferdig dryppet, helles den i en bolle, tilsettes så agurk og hvitløk. Strø deretter saltet over.

 

Til salat-topping:

1. Bland rødløk og tomater med olivenolje og litt pepper.

2. Legg over ruccola-salaten, og dander med noen dråper ekstra olivenolje. Server med tzatziki.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Krabbesalat:
2 krabber
1 skivet rødløk
2 tomater, i biter
2 never ruccola-salat
olivenolje
eddik

Tzatziki:
1/2 beger naturell yogurt
1/2 agurk
2-4 hvitløksfedd
1 ts salt