index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Footbowl med saftis, fruktsalat og sjokoladekrem

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos John Arne Riise i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Saftis lollipop:

1. Skrell frukten, og fjern det hvite. Del opp i biter, og ha bitene i en blender. Mikses til en helt fin masse. Om ikke massen blir helt fin, bør den siles.

2. Sett en pinne i hvert porsjonsglass. Pinnen må stå i midten, og du kan feste den med en strikk eller lignende til glasset. Glassene settes i fryseren, og når juicen er fryst, vil pinnen stå av seg selv og du kan fjerne strikken. Da får du fine lollipops!

 

Marinert frukt, sjokoladekrem og karamelliserte pinjekjerner:

1. Riv skallet av grapefrukten.

2. Kna skallet sammen med sukkertet og dryss det over frukten 15 min før det serveres.

3. Anrett i en egnet bolle med lollipopen på toppen.

4. Smelt sjokolade og fløte til en sjokoladekrem.

5. Stek pinjekjerner med sukker til pinjekjernene blir karamelliserte.

6. Anrettes i porsjonsboller, slik at is og fruktsalat kan dyppes i dette.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Saftis lollipop:
5 gulrøtter
1 appelsin
2 grapefrukt

Marinert frukt, sjokoladekrem og karamelliserte pinjekjerner:
3 ss sukker
½ ss grapefruktskall
300 gr div frukt i biter
100 g mørk sjokolade
1 dl fløte