index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

To fisk, fem brød og noen asparges

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Inger Lise Hansen i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Fisken:

1. Salt fisken 5 minutter før steking.

2. Stek fisken i en nøytral olje til den har fått en tydelig fin skorpe.

3. Tilsett smøret og hvitløken og la det trekke i pannen til fisken er ferdig.

 

Til topping:

1. Kok aspargesen, og stek de i litt smør før servering.

 

Fem brød:

1. Legg brødbitene i en langpanne, ha over olivenolje og hvitløk.

2. Sprøstek i ovnen på 150 grader til krutonger.

 

Hollandaiseaus:

1. Bland eddik og pepper og redusér blandingen til det er nesten tørt. Tilsett vannet. Reduksjonen blandes i eggeplommene.

2. Piskes over vannbad i ca 4-8 min til eggeplommene til det tykner og har fått et volum 3-6 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smør litt etter litt.

3. Smak til med sitron, salt, pepper og evt litt grovhakket basilikum og hakket sjalottløk.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 hysefileter
smør
2 fedd hvitløk

Til topping:
basilikumblader til pynt
12 aspargestopper

Hollandaisesaus:
1 dl eplecider eddik
2 ss vann
1 ts hel svart pepper
2 stk eggeplommer
200 g klaret smør
friskpresset sitronjuice
grovhakket basilikum
1 sjalottløk

Fem brød:
0,5 lyst surdeigsbrød, uten skorper, i terninger
olivenolje
0,5 hvitløk i store biter