index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fish and Toms frites

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tom Nordlie i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Øllebrød til fritering av fisk:

1. Del fisken i staver litt større enn fingerstørrelse. Lettsalt torsken.

2. Visp alle ingrediensene til frityrrøren sammen. Den skal ligne en litt tynn pannekakerøre.

3. Hell frityrrøren over fisken slik at alle fiskestykkene blir dekket.

4. Sleng et og et stykke oppi frityrgryten. Med en gang de har fått en gyllen stekeskorpe er de klare.

5. Vask potetene og behold skallet på. Strimle de til passende staver.

6. Friter potetene i to omganger. Første gang er oljen akkurat over kokepunktet. Kok de slik til de er møre, ta de ut, og øke temperaturen på oljen til ca 180 grader. Friter så på nytt til de får sprø skorpe.

7. Legg potetene over på et papir så litt av fettet trekkes ut. Strø over salt.

8. Server retten med en god sennepmajones og hjemmelaget ketchup.

 

Hjemmelaget ketchup:

1. Fres olivenolje, løk, hvitløk, og sukker i en kjele.

2. Ha i eddik og tomater og kok under lokk i 15 minutter.

3. Ta av lokket og kok inn til det tykner.

4. Smak til med saltogsvart pepper og evnt mer syre. Hvis du liker den grov kan du droppe og sile den.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

6 store poteter
300 g torskefilet
olje til frityr
salt
evt. sennep til servering

Øllebrød til fritering av fisk:
1 flaske 0,33 liter carlsberg
2 stk eggehvitte
2 ts salt
2 dl maisenna
3 dl hvetemel

Hjemmelaget ketchup:
250 gr ferske Tomater
1 stk Løk
1 fedd Hvitløk
50 gr sukker
1 dl eddik
Salt og grov pepper
Olivenolje