index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Filobag med krydret kjøttdeig, persillecoulis og yoghurt

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Gustav Nilsen i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Kok opp saltet vann. Ha i 1 neve spinat og kok i noen minutter. Sil av spinaten. Denne spinaten blandes i kjøttfyllet.

2. Bruk det samme vannet og kok det opp igjen. Legg til side spinaten, som du skal mikse sammen med kjøttdeigen. Ha i resten av spinaten, sammen med persille og kok i 3 min. Miks til en fin saus med en stavmikser/blender.

3. Smak til med olivenolje, salt og pepper. Sett den i kjøleskapet. Ha i litt sitronsaft rett før servering.

4. Brun kjøttdeigen sammen med hvitløk. Ha det i en bolle sammen med den kokte spinaten, krydder, hvitløk, fetaost og litt olivenolje. Miks godt sammen.

5. Legg 1 ss av blandingen i hver filodeigbit. Brett det sammen og bind pakkene sammen med en bit kokt persillestilk. Pensles med litt smeltet smør, og stekes på bakepapir på 180 grader i stekeovn, til de er sprø og gylne.

6. Miks den greske yoghurten med presset hvitløk, litt olivenolje og litt sitronsaft. Smak til med salt.

7. Server filodeigposene med persillecoulisen, yoghurtdressing, paprikaskiver og noen blader persille til pynt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

300 g kjøttdeig
3 fedd hakket hvitløk
150 g fetaost, i terninger
1 neve bladpersille (spar noen blader til pynt)
3 persillestilker
3 never spinat
2 ts paprikapulver
9 små biter filodeig, runde
100 g smeltet smør
olivenolje
salt og pepper
sitronsaft
1 søt paprika, skivet
2 dl gresk yoghurt
2 fedd hvitløk, presset

Ta denne oppskriften med deg

+47