index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Elverums-elg med mandelpotetkrem, løk-kopper og sopp

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Knut Storberget i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Elgbiff:

1. Brun biffene i ca. 5 min. på hver side (etter tykkelse). Bruk godt med smør.

2. På slutten av steketiden, ha i 2 fedd hvitløk i panna. La de hvile i en ovnsbakt form, som du kan varme opp biffene i før de skal serveres. Kjernetemperaturen på kjøttet skal være 55 grader om du ønsker den medium stekt.

3. Ha balsamico, bærgelé og litt vann i pannen hvor du stekte biffen.

4. Kok opp og bruk dette som en sjysaus. Har du en fin sil, kan den siles den gjennom denne.

 

Mandelpotetmos:

1. Skrell, skyll og kok potetene.

2. Tilsett fløte og smeltet smør sammen med de ferdigkokte potetene i en kasserolle.

3. Kok opp og visp mosen godt sammen. Saltes etter smak.

 

Løk-kopper:

1. Skjær av topp og bunn på løken. Stek løken med resten av skallet på og den største flaten ned, i en panne med olje på middels varme. Stekes til de får et fint brunt mønster.

2. Ta et langt stykke aluminiumsfolie og brett dobbelt. Legg løken på folien med stekeflaten opp.

3. Legg en teskje balsamico, en teskje smeltet smør og et dryss havsalt på hver løkbit.

4. Brett kantene på folien opp slik at ikke smøret ikke renner ut.

5. Stekes i stekeovn på 200 grader i ca. 15 minutter. Løs opp løken slik at den blir til ”kopper” og smak til med noen dråper balsamicoeddik og salt og pepper.

 

Småsopp og gulrøtter:

1. Del champignonen i 4, og gulroten i små serveringsbiter.

2. Stek champignonen i smør og med et helt hvitløkfeddet i pannen.

3. Dryss på litt salt. Gulroten kokes lett i vann.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Elgbiff:
3 stykker elg indrefilet
smør
2 fedd hvitløk
2 ss balsamico
2 ss bærgelé
Salt og pepper

Mandelpotetmos:
6 stk mandelpoteter
100 gram smør
2 dl fløte
salt

Løk-kopper:
3 stk løk
balsamicoeddik
smeltet smør
havsalt
pepper
olje til steking

Småsopp og gulrøtter:
3 stk champignon
1 stk gulrot
1 fedd hvitløk
2 ss smør
litt salt