index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Elgrullekebab med Tande-potpurri byggotto

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tande-P i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Rulle-elgbab:

1. Skjær av et par tynne skiver røkt svineribbe til hver person. Behold ca. 200 gram av biten, den delen som har mest fett, og finhakk dette fettet.

2. Ha det i en bolle, sammen med elgkjøttdeigen, pepper, salt, muskat og hvitløk. Kna dette sammen for hånd, og ha i vann, litt og litt, til deigen henger godt sammen.

3. Del deigen i tre og rull ut tre pølser inni hvert sitt ark med bakepapir. Stram rullen slik at pølsen blir jevn og fast. La pølsene hvile et kvarter i kjøleskapet.

4. Kan forstekes i stekeovn på 180 grader slik at den setter seg, før den stekes ferdig over bål/grill.

5. Grill også skivene av svineribben. Ha litt olje over og under pølsene, slik at de ikke blir tørre.

 

Byggotto:

1. Brun reinsdyrskav og ½ rødløk i smør. Ha over sherry og 5 dl vann, og la kraften småkoke i en halvtime. Dette er den smaksrike kraften du skal bruke i byggottoen.

2. Fres resten av rødløken og hvitløk i godt med olje i et halvt minutt før du har i byggrisen. Hell kraften over risen. Kokes ned i ca. 1 kvarter til byggrisen nesten er ferdig kokt. Da kan byggrisen kokes ferdig rett før du skal servere.

3. Bland inn siste delen av kraften og grønnsakene rett før servering. Osten blandes inn helt til slutt. Legg opp byggottoen i bunnen og topp med elgen.

 

Smågrønt i byggotten:    

1. Ta en ny kjele med ½ liter kokende, lettsaltet vann. Ha blomkålene i, og vent et halvt minutt før du har i brokkolien.

2. La det koke ytterligere et halvt minutt før grønnsakene tas ut og legges i en bolle med vann.

 

Rødløksmarmelade:

1. Karamelliser rødløken og kok inn med eddik, vin og vann.

2. Smak til med pepper og kanel til slutt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Rulle-elgbab:
300 g røkt svineribbe eller bog med fettrand
500 g elgkjøttdeig
5 ts sort kvernet pepper
2 ts salt
2 ss vann
1 ts muskatnøtt
1 fedd hvitløk, revet

Byggotto:
2 dl byggris
1 fedd hvitløk, finhakket
litt kaldrøkt reinsdyrskav
3 ss smør
1 rødløk, finhakket
2 dl sherry
5 dl vann
50 gr ost

Smågrønt i byggotten:
0,25 blomkål i små buketter
0,5 brokkoli i små buketter

Rødløksmarmelade:
1 rødløk, i tynne skiver
100 g sukker
hvitvin
eddik
vann
2 ts pepper
kanel