index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

«Egget» – bananmelk med appelsinkjerne, epletoast og tomatketchup

Frukt og bær
Norsk
15 - 30 min

Desserten som tror den er en frokost…

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Gustav Nilsen i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Kakk av toppen på eggene og hell ut eggene. Ta ut hinna i skallet og skyll det godt, slik at du kan bruke de som en form. Sett eggformene i en eggekartong.

2. Varm opp bananmilkshake og fløte, ha i ferdig bløtlagte gelatinplater og visp til den løses opp. Ha blandingen i eggeskallformene. Sett eggene i kjøleskapet til det stivner. 

3. Kok ned appelsinsaft, appelsinjuice og sukker til en sirup. Avkjøl. Ta ut litt av kjernen i banankremen i eggene, og legg i appelsinsirup slik at det ser ut som et egg.

4. Skrell og rens eplene. Del i terninger. Kok eplene møre sammen med honning, sukker og sitronsaft til en tykk puré.

5. Legg 2 like biter filodeig oppå hverandre. Legg på 1 ss eplepuré i enden på biten, og pakk den inn flere ganger i en trekantform. Stek pakkene i en stekepanne til de er sprø.

6. Rens ut tomatkjernene fra en tomat, og ha de i en kjele med sitronsaft, sukker og kanel. Dampes på lav varme til en ketchup-lignende konsistens.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 egg vasket og renset for hinne innvendig.

«eggehvite»:
2 dl av Gustavs bananmilkshake
1 dl fløte
1 plate gelatin

«eggeplomme»:
saften av ½ appelsin
1 dl appelsinjuice
2 ss sukker
1 pl gelatine

Fyll i «toasten»:
2 røde epler
1 ss honning
2 ss sukker
saften av ½ sitron
6 avlange biter filodeig

Ketchup:
2 tomatkjerne
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
½ ts kanel