index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Dumplings med spicy svinekjøtt og helsprø salat

Kjøtt
Asiatisk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tom Nordlie i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

 

Sprø grønnsaksalat:

1. Snitt blomkål, brokoli, paprika, løk i tynne-tynne-tynne skiver.

2. Legg de i iskaldt vann. Da blir de enda sprøere.

3. Rense salaten og skjær soppen i tynne skiver. Legg denne oppå dumplingsen og hell over vinaigretten til slutt.

 

Asian vinaigrette:

1. Del svinekotelletene i små terninger.

2. Fres kjøttet brunt sammen med løken og chilien i en kjele.

3. Ha i vann, salt, fish sauce og woksaus og la blandingen koke på lav varme under lokk til kjøttet er mørt. Ta av lokket og kok inn til en tykk, smaksrik masse.

4. Avkjøl denne før du har den i deigen.

5. Kjevle ut en butterdeigsplate slik at du får plass til å stikke ut 5 eller 6 sirkler med et glass på hver plate.

6. Smør eggeplomme rundt kantene slik at de kan limes sammen. Legg på 1 spiseskje av fyllet i hver dumpling, og klem den sammen. Gå over kanten med en gaffel som du presser ned.

7. Legg dumplingene på et bakepapir, og pensle med eggeplomme. Stekes på 200 grader i 10 min.

 

Bland ingrediensene til dressingen etter smak. Det er godt med en syrlig smak.

 

Server retten med en frisk grønnsaksalat.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 g svinekjøtt (for eksempel kotelett)
1 rødløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 (syltet) chili, finhakket
1 dl vann
1 ts fish sauce
5 ss oyster & spring onion woksaus
1 pk butterdeigsplater
4 eggeplommer

Sprø grønnsaksalat:
brokoli
blomkål
paprika
rødløk
champignon
crispi-salat

Asian vinaigrette:
1 feddfinhakket hvitløk
1/2 stk finhakket chilli
3 ss hvitvinseddik
1 ss fish sauce
2 ss sweet chillisaus
8 ss olivenolje
salt