index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Champagne og fruktdessert. Toppet med sprø marengs og havrefras

Frukt og bær
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Thomas Myhre i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Marengs:

1. Kok sammen sukker og vann. Pisk eggehvite og sukkerlaken luftig til marengs.

2. Bruk en sprøyte/et kremmerhus, og lag små topper på et stekebrett med bakepapir.

3. Sett i ovnen på 80 grader og la det tørke i ca. en time.

 

Champagnegelé:

1. Lun champagne, sukker og sitronsaft og tilsett bløtede plater gelatin.

2. Varm opp til ca. 50 grade så gelatinen går helt i oppløsning.

3. Hell over i kalde dessertskåler slik at det blir en gele med en dybde på 1 cm i bunnen av skålen og sett de i kjøleskapet.

 

Champagneskum:

1. Lun champagne, sukker og sitronsaft og tilsett bløtede plater gelatin.

2. Varm opp til ca. 50 grader så gelatinen går helt i oppløsning.

3. La blandingen avkjøles litt og pisk den så til lett skum et kjørlig sted.

 

Havrefraskaramell:

1. Lag en karamell av smeltet sukker og vend inn havrefras.

 

Frukt og bær:

1. Legg frukt og bær oppå den stivnede champagne-geléen.

2. Avslutt med skummet, marengsene og harvrefras.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Marengs:
4 eggehviter
2 dl sukker
50 gr vann

Champagnegelé:
2 ts sitronsaft
2 ss sukker
2 stk gelatinplater
1 dl champagne eller musserende vin

Champagneskum:
2 ts sitronsaft
2 ss sukker
2 – 3 gelatinplater
champagne eller musserende vin

Havrefraskaramell:
4 ss sukker
2 dl havrefras

Frukt og bær:
1 neve bringebær
1 neve blåbær
½ appelsin
½ kiwi
1 skive ananas, i biter
4 ss bringebærsyltetøy