index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Canneloni med «Ammerudblanding» og ostesaus

Kjøtt
Italiensk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Dagfinn Enerly i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Lasagneplater:

1. Kok lasagneplater myke, rull de til ruller og la de avkjøles til de er limt sammen.

 

Ostesaus:

1. Ha smør, melk, bittelitt løk, ost og litt melk i en gryte.

2. Kokes opp til en ostesaus og smakes til med salt og pepper.

 

Kjøttfyll:

1. Bland svinekjøttdeig med ost i terninger, pitabrødet, salt og pepper og melk. Press blandingen forsiktig ned i pastarørene.

2. Legg pastarørene på aluminiumsfolie på et stekebrett, 2 og 2 ved siden av hverandre.

3. Varm de opp i stekeovnen i ca. 15 minutter på 150 grader til de er gjennomvarme.

4. Ta de ut, del de i spisevennlige biter, sett de sammen igjen og hell over ostesaus og revet ost, og gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen.

 

Maispuré:

1. Brun løken. Ha i most mais og fløte. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

2. Miks med en stavmikser.

3. Serveres ved siden av canneloni.

 

Topp cannelonien med den magiske grønnsaksblandingen: Ammerudblanding.

1. Babygulrot i tyn skiver, rå blomkål i tynne skiver, og lettkokte sukkererter i skiver. Vend de i litt olje, salt og sitron.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

6 lasagneplater

Ostesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1 ss finhakket løk
2 dl melk (til ostesaus)
2 ss revet ost

Kjøttfyll:
150 g revet ost
1 pitabrød, finhakket
1 pk svinekjøttdeig
50 g ost, i terninger
0,5 dl melk (til farsen)
1 ts krydder, pepper og salt

Ammerudblanding:
1/2 gulrot, i tynne skiver, kokt
1 blomkålbukett, i tynne skiver
2 sukkererter, i småbiter
salt og pepper

Maispuré:
1 liten boks mais
1 knøttliten t-skje hakket løk
1 dl fløte
Sitronsaft og salt.
salt og pepper