index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Brownies med jordbærskum og sjokoladesaus

Sjokolade
Amerikansk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Tom Nordlie i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Serien ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Smelt sjokoladen og smøret på svak varme.

2. Pisk egg og sukker luftig. Bland alt sammen og visp inn melet.

3. Grovhakk nøttene, og bland de godt inn i røren.

4. Kle en form med bakepapir og hell i røra.

5. Stekes på 180 grader til den er ferdig. Ca 30 minutter. Avkjøles, del brownien i små terninger.

6. Bløtlegg 2 plater gelatin.

7. Ha jordbærsausen, gelatinen og sitronbrusen i en kjele. Varm det opp og visp det sammen til gelatinen er løst opp, ta kjelen av platen og visp det litt til.

8. Sett kjelen kaldt og visp i ny og ne til det blir jordbærskum.

9. Visp løst sammen rømmen og fløten. Bruk 3 dessertglass og legg lagvis brownie, jordbærskum, rømmekrem og sjokoladesaus.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

200 g kokesjokolade
3 egg
180 g sukker
250 g smør
75 g mel
100 g peanøtter
1 pk ferdig jorbærsaus
2 plater gelatin
1,5 dl sitronbrus
3 dl rømme
3 dl fløte
sjokoladesaus