index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Brandade med kveite og torskerogn, kledd i grønt

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Mari Maurstad i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Kok purren i saltvann til den er blitt litt mør. Press ut vannet.

2. Miks purren i en kjøkkenmaskin med osten og oljen til en fin masse.

3. Legg kveitebitene og torskerognen i en smurt ovnsbakt form.

4. Smør et tykt lag purreblanding på både kveitestykkene og torskerognen.

5. Grill i ovnen på 250 grader i 6-8  minutter.

6. Kok små biter av brokkolien og sukkerertene sammen med salt og smør og litt vann.

 

Brandad:

1. Fres løk og hvitløk i olivenoljen til det er blankt.

2. Ha i fisken og fløten og kok dette på lav varme til fisken er mør. Mikse dette sammen med en stavmikser. Denne blandingen skal du blande inn i ferdig kokte mandelpoteter ogrøre sammen til en tynn potetpure.

3. Smak til med salt, noen dråper sitron. Denne legges i bunnen og toppes med øvrige ingredienser.

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 porsjonsbiter kveitefilet
0,5 purre, den grønneste delen, grovhakket
100 g Comté-ost, i terninger
1 ss matolje
100 g kokt torskerogn, delt i 3 skiver
0,5 brokkoli
10 sukkererter
1 ts salt
1 ss smør

Brandad:
200 gr potet
2 fedd hvitløk
0,5 løk
100 gr saltet kveite
100 gr fløte
50 gr olivenolje