index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bløte vårruller med scampi og aprikosdip

Sjømat
Asiatisk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Jon Skolmen i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Dette programmet ble vist på TV3 i 2012. 

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Legg rispapiret i vann, og legges lagvis på plastfolie.

2. Snitt opp grønnsakene i små/tynne strimler. Kok glassnudlene. Snitt opp scampi på midten på langs, på en egen fjøl.

3. Varm opp olje i en wokpanne, stek scampien raskt i olje og tilsett currypaste, sitronsaft og hakket rødløk mot slutten.

4. Bland de kokte nudlene med de rå grønnsakene og scampien.

5. Smak til med revet ingefær og soyasaus.

6. Legg hvert rispapir på en bit plastfolie eller en ren våt klut. Legg 2 blader spinat og 2 tynne strimler av en brokkolistilk i bunn. Ha over scampi- og grønnsaksfyllet.

7. Rull hardt sammen, og server.

 

Sweet Apriksos saus:

1. Mos aprikosen i en mikser med soya, og limesaft til en saus.

2. Bruk litt av kokevannet til å spe med hvis ikke du får til en smidig konsistens. 

3. Smak til med salt, syre og chili.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

6 stk rispapir
10 rå scampi, tint og renset
1/2 paprika
1/2 sellerirot
1 gulrot
1/4 rødløk
1 pk eggnudler
2 ts grønn curry paste
noen dråper sitronsaft
1 ingefær
soyasaus
brokkolistilk
6 blader spinat
olje til steking av scampi

Sweet Apriksos saus:
10 kokte tørkete aprikoser
1 fedd finhakked Hvitløk
1/4 stk finhakket Løk
1/4 stk rød chili
4 ss soya
1 ss sesamolje
2 klyper salt
1/2 - 1 stk limesaft
Evnt litt kokevannet fra aprikosen.

Ta denne oppskriften med deg

+47