index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Avocado og daddelsalat med chevre, glaserte rødbeter og fiken

Kjøtt
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Helene Uri i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Saltbakte rødbeter:

1. Bruk en ildfast form og strø masse salt i bunnen. Del rødbetene i 2 og legg de i formen med skallet ned i saltet.

2. Saltbakes i ovnen til de er myke, skrelles og deles i terninger.

3. Glasser terningene i en kjele med balsamicoeddik og litt smør. Smak til med salt.

 

Sprøstekte dadler:

1. Surr små bacon-biter rundt dadlene, og fest ved hjelp av tannpirkere.

2. Stek i stekepanne med 1 delt fedd hvitløk.

 

Salte kjerner:

1. Salte og toaste solsikkekjernene i ovnen til de er sprø.

 

Linsevinaigrette:

1. Grønne linser legges i kaldt vann i ca. 15 min. Gni linsene mellom hendene, slik at skallet faller av.

2. Kok de i lettsaltet vann.

3. Bland linsene med eddik, finhakket løk, honning og olivenolje til en vinagrette.

 

4. Del opp avocadoen og vend den i litt sitron.

 

5. Legg opp alle ingrediensene til en fargerik salat, og server.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Saltbakte rødbeter:
2 rødbeter
4 ss havsalt

Sprøstekte dadler:
10 dadler uten stein, delt i 2
1 pk stjernebacon
1 fedd hvitløk
20 fyrstikker

Salte kjerner:
1 neve solsikkekjerner
Salt

Til salaten:
2 ferske fiken, delt i små biter
100 g chèvre, i terninger
1 sjalottløk i ringer
Avokado, i terninger
1 pk marssalat

Linsevinaigrette:
2 never grønne linser
1 ts honning
2 ss sherryeddik
1 sjalottløk
10 ss olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47