index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ajo blanco: Kylling-, mandel- og hvitløksuppe med linser og gressløkolje

Fugl
Spansk
30 - 60 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Hasse Hope i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

1. Fres bacon, gulrot, hvitløk, linser i en panne med olivenolje.

2. Hell over vann og kok i 20 minutter til det er mørt. Sil av suppen. Ta vare på linser og bacon.

3. Brun kyllingfileten i panne og bland den med linsene.

 

Ajo blanco:

1. Fres hvitløk og mandler i olivenolje. Ha på 3 dl vann og hvitvin. Kok dette sammen i ca. 5 minutter.

2. Ha i knekkebrød og 1 dl av kokekraften fra baconblandingen. Kjør dette i blenderen en god stund til det blir en fin suppe.

3. Varm opp ved servering, og hell den over kylling, bacon og linser.

 

4. Pynt med noen dråper gressløk i olivenolje

 

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Linser med smak til å ha i bunnen av suppen.
1 gulrot i store biter
1 pk bacon, i terninger
1 fedd hvitløk, skivet
2 never grønne linser
3 dl vann
Olivenolje
2 stk kyllingfilet i biter

Ajo blanco:
150 g mandler, skåldet
1/2 Husmann knekkebrød, knust til smuler
3 dl vann og hvitvin
2 fedd hvitløk
fløte/melk
salt