index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Agnolotti med reker. Grillet avocado og naboens søte paprika

Sjømat
Italiensk
15 - 30 min

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Hasse Hope i programserien Vis meg ditt kjøleskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Agnolotti-deig:

1. Rør dette sammen til en hard klump og kjevle den ut til en tynn deig.

2. Fyll litt av fyllet og pensle med litt vann eller egg mellom fyllet.

3. Legg pastadeig over og form som vist på skjermen.

4. Skjær til slik at det blir fylte pastaputer. Kokes i to minutter.

 

Agnolotti-fyll:

1. Rør dette godt sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

2. Dette skal ikke varmes, kun blandes.

 

På toppen:

1. 6 skiver parmesan knuses og stekes sprøtt på bakepapir i ovn.

2. Brytes opp i biter og drysses over retten på tallerken.

 

Stekt avocado / søt paprika:

1. Del avovcadoen og deretter i fine båter. Ha et par dråper på avocadens snittside og legg den i pannen med litt mellomrom.

2. La den steke til den har fått en tydelig skorpe. Snu den og server den straks. Salt og sitron på toppen.

 

3. 1 søt paprika deles i to på langs.

4. Sett den i oven på grillfunksjon til skinnet er helt svidd.

5. Ta de ut og avkjøl de under clingfilm. Da løsner skallet. Dra av skallet, slate paprikakjøttet og ha på en dråpe balsamico ellere to hvis du finner.

 

Syrlig gulrot- og ingefær-puré:

1. Kok gulroten helt mør.

2. Bruk en blender og lag en puré av gulrot, ingefær og olivenolje.

 

3. Kok agnolottien i vann med litt salt i 2 – 3 minutter.

4. Pepre og hell over noen dråper olivenolje på hver skål ved servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Agnolotti-deig:
2 stk egg
200 gr mel
1 ss olje
1 ts salt
Ca 5 ss vann

Agnolotti-fyll:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 neve pillede reker, hakket
2 ss olivenolje
1 ss kesam
100 g parmesan, revet
1 ss cottage cheese
1 ss god olivenolje
godt med salt pepper
hakket gressløk
noen dråper limesaft

På toppen:
6 skiver parmesan

Stekt avocado / søt paprika:
1 stk avokado
1ss olivenolje
Salt
Litt limesaft
1 søt paprika
Balsamico

Syrlig gulrot- og ingefær-puré:
1 gulrot
1 liten bit ingefær
sitron
olivenolje
salt og pepper