index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tommy Fredvangs gladlaks

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er oppskriften på gladlaks som Tommy Fredvang og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.

  1. Sett stekeovnen på ca 210 grader.
  2. Legg laksen på aluminiumfolie (eller legg den i en ildfast form). Ta på salt og pepper.
  3. Pakk aluminiumfolien sammen rundt laksen, og stek den på midterste rille i ovnen. (Den er ferdig etter ca 15-20 minutter).
  4. Kok opp litt vann og ca 1 teskje salt. Ha oppi pasta og rør rundt. Skru ned varmen og la den småkoke i ca 7 min.
  5. Vask grønnsakene.
  6. Skjær agurken i skiver og del disse i mindre biter.
  7. Del tomatene i 6-8 båter.
  8. Sjekk laksen når den har stekt i ca 15 minutter. Om fiskekjøttet er fast og fint og deler seg lett, er den ferdig.
  9. Når pastaen en ferdig kokt, sil av vannet og hell den tilbake i kjelen.
  10. Hell ønsket mengde pesto over pastaen og rør godt.
  11. Legg pasta på tallerken. Strø over agurk og tomater.
  12. Legg laksen oppå og strø fetaost over. Til slutt toppes det hele med en liten dash tzatziki.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 pk laks (gjerne den som ligger i aluminiumspakker)
1 glass med pesto
1 glass fetaost
1 agurk
1 pk små tomater
1 boks tzatziki
penne pasta
salt
pepper (evnt pepper og hvitløkskrydder)
-------------
Brød

Ta denne oppskriften med deg

+47