index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sigurd Solliens torskegryte

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her er oppskriften på torskegryte som Sigurd Sollien og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.

  1. Kok ris. (Følg anvisningen på pakken)
  2. Vask grønnsakene.
  3. Skjær paprikaen i små biter.
  4. Skjær purren i ringer.
  5. Skjær av en bit av ingefæren, skjær av skallet og hakk den i småbiter.
  6. Hell litt nøytral olje i en stekepanne og varm opp. Ha i purre og paprika og la det surre litt. Ha i en liten neve av ingefæren.
  7. Hell over Creme Fraiche og rør. Strø en buljongterning over og hell på litt vann. (Ca 1 dl.)
  8. Ha i 2 ss chilisaus. (Gjerne mer om du ønsker en sterkere smak.)
  9. La det stå og surre ca 10 min.
  10. Skjær torsken i fine stykker og ha oppi.  Retten er ferdig når fisken er gjennomtrukket og fiskeflakene faller fra hverandre. Ca 10 min.
  11. Smak til med salt og pepper.

Serveringstips:

Putt gjerne ris i et lite glass eller en liten bolle. Pakk det godt og snu opp ned på tallerknen. Voila! Du har en fint dandert ris-form.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 g torskefilet
1 purre
1 gul paprika
1 rød paprika
olje
2 dl creme fraiche
2 ss søt chillisaus
2 dl grønnskasbuljong
1 ss revet ingefær
salt
pepper
ris

Ta denne oppskriften med deg

+47