index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kristin Skogheims lapskaus

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Her er oppskriften på lapskaus som Kristin Skogheim og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.

  1. Stek Chorizopølsene på svak varme til de er gjennomstekt.
  2. Lag ca. ½ liter buljong. (Følg fremgangsmåten på pakken)
  3. Skrell alle grønnsakene og ha oppi etter hvert, etter hvor lang koketid de trenger.
  4. Skjær potetene i terninger og ha oppi buljongen.
  5. Skjær kålroten i terninger og ha oppi.
  6. Del gulrøttene i to og skjær i skiver.
  7. Kutt selleriroten i små terninger.
  8. La dette koke til grønnsakene begynner å bli myke. (Test ved å stikke en kniv inn i grønnsakene. Når de slipper og faller av kniven er de ferdigkokte)
  9. Skjær opp chorizo- og middagspølse og ha oppi.
  10. La dette trekke ca. 10 minutter.

Serveres med litt bladpersille som pynt på toppen.

Serveringstips:

Flatbrød med meierismør er deilig tilbehør.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1/4 - 1/2 kålrot
Sellerirot
4-5 Gulrøtter
3-4 Poteter
Middagspølse
Chorizopølse
Bladpersille
Buljongterninger
-------------
Olje eller margarin til steking
-------------
Meierismør
Flatbrød

Ta denne oppskriften med deg

+47