index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Jenny Jensens eplekake

Frukt og bær
Norsk
1 - 2 timer

Her er oppskriften på eplekake som Jenny Jensen og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.

  1. Smør formen med litt margarin.
  2. Hell egg, sukker og mel opp i en bolle og rør godt. Bruk stavmikser, miksmaster eller kjøkkenmaskin, så blir røren jevn og fin.
  3. Skrell eplene, skjær dem i båter og fjern kjernen. Fyll formen med eplebåtene og strø
  4. 1 dl sukker over.
  5. Ha røren oppi og rør litt forsiktig så alt blander seg godt.
  6. Strø litt kanel på toppen.

Serveringstips:

Eplekaken smaker godt om en serverer med vaniljeyoughurt, vaniljekesam, vaniljeis, youghurtis eller krem.....

Pynt gjerne med litt frisk mynte.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Ca. 6-7 store epler
150 gram sukker, til røren
1 dl sukker, til å strø over eplene
Deler av sukkeret kan byttes ut med Splenda eller annet søtningsstoff for en sunnere kake. (Følg anvisningen på pakken)
150 gram hvetemel
4 store egg
Kanel for å strø på toppen.
----------
Rund form (24 cm)
Smør og matpapir for å smøre formen.

(Stekes på 200 grader i 30-40 minutter)

Ta denne oppskriften med deg

+47