index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Heikki Holmås' standard fløtepasta

Vegetar
Italiensk
30 - 60 min

Her er oppskriften på standard fløtepasta som Heikki Holmås og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.

  1. Del løken i to. Rens og finhakk.
  2. Ta en ss olivenolje i en kjele. Ha oppi løken og la den surre på middels varme til den blir myk.
  3. Ha oppi fløten og kok forsiktig opp. La den småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha oppi parmesanen. Rasp over litt muskattnøtt.
  4. Ha de stekte champignonene oppi.
  5. Skjær opp champignonen i store biter. Ha en ss olje i en stekepanne og stek champignonen til den er brun og fin.
  6. Rasp opp parmesanen.
  7. Sett på vann til pastaen. (Se anvisning på pakken for mengde vann og salt)
  8. Ha oppi pastaen når vannet koker og rør rundt. Skru ned varmen og la pastaen småkoke til den er ferdig. (Se pakken)
  9. Vask tomatene. Skjær i passe tykke skiver.
  10. Skjær opp mozarellaen i ca like store biter som tomatene.
  11. Legg opp annenhver tomat- og mozarellaskive på tallerknene. Hell over litt olivenolje og balsamico. Strø over litt salt og pepper. Pynt med fersk basilikum.
  12. Sil av vannet på pastaen og ha litt olje oppå.
  13. Legg opp pasta på tallerkner og topp med saus.

Vel bekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g parmesan
200 g champignon
1 boks kremfløte
1 løk
Muskat
Salt og pepper
Barilla tagliatelle med egg pasta
Ekstra virgin olivenolje
--------
Bøffelmozarella
De beste tomatene, 1 til hver som skal serveres
Balsamico
Basilikum

Ta denne oppskriften med deg

+47