Harald Eias grønnsakssuppe
Vegetar
Norsk
30 - 60 min
Her er oppskriften Harald Eia og Mats Sollid lagde i Programmet Stjernekokken på TV3 play. Programmet ble publisert i januar 2014.
- Vask grønnsakene og skrell sellerirot, kålrot, poteter og gulrøtter.
- Skjær stangsellerien og gulrøttene i skiver.
- Skjær sellerirot, poteter og kålrot i terninger
- Skjær brokkolien i små dusker.
- Skjær løken i små biter.
- Skjær purren i skiver og del disse i mindre biter. (Disse bør skylles av i et dørslag.
- Hell over 1 liter vann og smuldre opp buljongterningene over. Og tilsett litt pepper.
- Kok opp og la det småkoke i ca 20 min.
Serveringstips: Stjernekokken serverer gjerne med "Mors flatbrød".
Ingredienser
Beregnet for 2 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
2 stenger selleri
Sellerirot
4 poteter
3 gulrøtter
Brokkoli
Løk
Purre
Kålrot
-------------
1 liter vann
2 buljongterninger
Litt pepper etter smak.