index

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

En ostekrans med skinke til enkel gjesteservering. Lettvint og smakfullt, og alltid populært! Denne oppskriften er levert av Opplysningskontoret for brød og korn.

1. Kok opp vann og smør. Ha i alt melet og osten. Kok til røren samler seg i en klump og slipper kjelen.

2. Ta kjelen av platen. Halvvisp 1 egg om gangen og rør det inn i røren. Røren må ikke bli for tynn. Den skal så vidt holde formen.

3. Legg røren med to skjeer i en ring på en stekeplate med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen eller nederst ved 200oC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist og del den i to på langs.
 
4. Legg salat, skinke, ost, ananas, paprika og agurk pent i ringen. Legg på overdelen.
 
5. Rør rømmen godt opp og tilsett klippet purre og persillegrønt. Smak til med chilisaus. Serveres i skål ved siden. Sett gjerne skålen midt i kransen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Krans:
2 1/2 dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
2 dl revet hvitost
3 - 4 stk egg

Fyll:
1/2 stk issalat
2 - 300 g kokt skinke
300 g jarlsberg eller annen hvitost
10 stk ananasring , 1 paprika og 1 agurk

Dressing:
1 beger lettrømme
1 ss chilisaus
1 - 2 stk purre blad
1/2 bunt frisk kruspersille

Ta denne oppskriften med deg

+47

Relaterte oppskrifter